A little velvet never killed a man

Velvet, beter gekend in de volksmond als fluweel is de laatst gespotte trend in modeland. Niet enkel vrouwelijk moois wordt verliefd of de zachte stof die helemaalzijn come back maakt. Ook mannen lijken er dol op. Zo heb je de stoerste fluwelen bombers en sweaters en kan je zelfs op straat af en toe velvet pants, schoenen en T-shirts opmerken. Männer werd ook verliefd op de prachtige stof die lekker warm is in de winter. Wij selecteerden graag voor jou onze favoriete items op Asos. De juiste look, check! Gemakkelijk shoppen? Check! Lekker warme kleding, dubbel check!

#1 Velvet sweater
De fluwelen trui is een item dat je zonder enkel excuus bij je kledingcollectie moet toevoegen. De stof geeft de sweater een feestelijke touch waardoor je tijdens je kerstdiner volledig safe bent. Ook voor een stoere streetstyle look ben je bij de velvet sweater aan het juiste adres. Je hebt ze in honderden verschillende kleuren en de zachte stof geeft een zachte twist aan je edgy outfit. Bovendien lijken verschillende merken ook helemaal van de velvet pull te houden.

schermafbeelding-2016-12-07-om-12-38-51

©Asos

#2 Velvet bomber
Een fluwelen bomberjacket is sinds de show van Haider Ackermann in 2015 op Paris fashionweek een echte must have. Kanye West showde samen met Kim Kardashian een bordeaux fluwelen bomber van Haider bij de ingang van zijn show. Sindsdien is de trend gezet en vliegen de velvet bombers de deuren uit. Score snel de jouwe voor je te laat bent om met je eigen velvet bomber de streetstyle te ownen.

1. https://pbs.twimg.com/media/CKaGgSTWgAAAWCg.jpg by Mitch Grassi 2. http://www.gq.com/story/asap-rocky-kanye-west-velvet-bomber-jacket

#3 velvet shoes
Bij velvet shoes waan ik me in gedachten meteen tussen de knappe Italianen in Milaan. Hier kan je minstens 1 of 5 Italiaanse mannen spotten die Velvet mocassins om hun voeten hebben. Deze geven je look in no time een klassiekere touch waardoor je helemaal klaar bent voor de feestdagen. Of course zijn de velvet schoenen niet enkel voor de feestdagen. Wil je netjes voor de dag komen dan zijn de schoenen ook een perfecte keuze.

velvet-slipper-black-gold-tassels-men-shoe

Wil je écht helemaal uniek en alternatief zijn? Je kan nu zelfs sneakers vinden in velvet. Al viel ons oog toch op de bordeaux sneakers van Nike. #wanted!

air-jordan-1-1-640x449

#4 velvet T-shirt
Oké, we moeten het een beetje toegeven dat het wat bibberen is in een T-shirt. Toch kan een fluwelen T-shirt een leuk detail zijn als deze wat langer komt dan je wintersweater. Zo kan je de T-shirt zowel dragen bij koud en warm weer. Multifunctioneel!

© Asos

#5 velvet pant
De ‘floeren’ broek was vroeger een fraaie oubollige broek die niet echt modieus kon genoemd worden. Dit is helemaal passé! De fluwelen broek werd in een nieuw jasje gestoken en dit met groot succes. De velvet pant is weer helemaal hip en cool! Vind je deze ook niet amazeballs?

©Asos

Ik weet alvast wat ik op mijn kerstlijstje heb genoteerd!

Coverbeeld: ©Aaron Howes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s